Simkafleks slavske korpice

simka-recept

Simka vam ove nedelje preporučuje Simkafleks- najslađe i najbrže poslastice za predstojeće slavske i praznične dane.
simka-recept

Potrebno je:
250 g margarina
250 g šećera
7 kašika meda
100 g Simka čokolade za kuvanje
100 g seckanih oraha
250 g kornfleksa
100 Simka mlečne čokolade.

Priprema:

Margarin, med, šećer i Simka čokoladu za kuvanje otopiti na tihoj vatri da provri. Kada se malo prohladi, dodati orahe i kornfleks. Zatim, dok je dobijena smesa topla oblikovati Simkafleks i sačekati da se ohladi. Kada se Simkafleks ohladi preliti ih otpljenom Simka mlečnom čokoladom i poređati u korpice.

Uživajte!

Simka Cookies

1689165

Dragi naši, ispred vas je recept za simkastične kolačiće koji će oduševiti sve ljubitelje ovog primamljivog ukusa, a brzina spremanja istih učiniće da postanu vaša omiljena brza poslastica.

1689165

Potrebno je:
250g brašna
20g kakaa
125g šećera
125g margarina
1 kašičica praška za pecivo
1 (oguljena) narandžina kora
1 jaje
100 g Simka komadića čokolade
15g meda

Priprema:

Pripremite pleh obložen papirom za pečenje, a zatim uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Brašno, kakao, prašak za pecivo, šećer, margarin (u komadićima), jaje i koru narandže prvo kratko izmešati spiralom od miksera, a zatim dodati Simka komadiće čokolade (50 g) i ručno sjediniti dok se ne dobije fina smesa.
Od testa oblikovati kockice (ili loptice) pa ih zatim poređajte na pleh. Pre nego kockice (loptice) ubacite u rernu posuti ostatak Simka komadića čokolade preko njih (preostalih 50 g).
Pecite 15 minuta na 200 ℃.

Uživajte!

Šaljite nam vaše utiske kao i omiljene recepte klikom na Simka poslastice.

Simka kolač malina

simka-blog-2-1

simka-blog-2-1
Priprema:
Jaja sa šećerom umutiti mikserom, a suve sastojke pomešati. Kada jaja dobiju lepu belinu i penušavost- dodati ulje, a nakon toga dodati jogurt. Zatim, ovoj smesi dodajte polovinu malina i polako promešajte. Smesi dodati suve sastojke i lagano izmešati. Na kraju dodajte ostalu polovinu malina.
Pleh (20x40cm) premazati puterom ili uljem i posuti brašnom. Nalijte smesu za koru pa pecite na 200 stepeni, tridesetak minuta.
Za vreme pečenja pavlaku zagrevajte na tihoj vatri pa u njoj otopite Simka čokoladu, tj spremite preliv.
Kada je kora pečena izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi pa prelijte mlakim mlekom. Na kraju, sipati preliv od pavlake i Simka čokolade.

crna cokolada za kuvanje copy
Uživajte u nedelji!

Simka čokoladni namaz

simka-za-blog-copy

Da li ste znali da ljuta papričica sprečava pojavu infarkta, a crna čokolada potpomaže bolji rad srca?
Simka
za vas izdvaja recept koji će vam postati omiljena poslastica!


Simkastična verzija poznatog čokoladnog namaza, bez masnoće i mnogo šećera uz pikantnu ljutu papričicu doneće vam ukus koji ćete obožavati.
papricica 4 copy
Potrebno je:
120g lešnika
120g smeđeg šećera
140g Simka crne čokolade sa papričicom
200ml sojinog mleka
20gr kakaa
simka-za-blog-copy
Priprema:
U manji blender sipajte smeđi šećer i miksujte par minuta dok se ne pretvori u prah, a zatim dodajte lešnike i nastavite miksovati dok lešnici ne puste svoje ulje i dobijete finu glatku smesu (kremu).
Dodajte par kockica crne Simka čokolade sa papričicom i nastavite sa miksovanjem. Simka čokoladu sa papričicom ne morate topiti- miksovanjem će se rastopiti i sjediniti sa smesom.
Postepeno dodajte po par kockica čokolade dok ne potrošite svu čokoladu.
Na kraju, dodajte kakao i postepeno dosipajte mleko i još kratko izmiksujte.
Dobijenu kremu istresite u veću staklenu činiju koju ćete staviti nad paru i kuvati 15 minuta uz povremeno mešanje.
Simka čokoladni namaz možete kombinovati sa koštunjavim voćem, keksom, ili koristiti kao preliv svog omiljenog kolača.

Uživajte!

SIMKA MAFINI KOJE ĆE VAŠI NAJDRAŽI OBOŽAVATI

Drage naše, pred vama je recept potpuno neodoljivih mafina koje će obožavati vaši mališani, a zbog lakoće i brzine spremanja postaće vaša omiljena nedeljna poslastica.
simka-blog-simka-cokolada-za-kuvanje-copy-1

papir-sastojci
Beli fil:

umutiti jedno celo jaje i dodati 250g sira za torte i kolace, nakon što sve lepo izmešate dodati 50 grama šecera i 1 vanilin šecer i nastaviti sa mešanjem dok sjedinjavanja sastojaka.
Crni fil:
umititi 3 jaja i dodati 150g šecera, a nakon toga dodati 1 prašak za pecivo i nastaviti sa mešanjem. Dodati 2 kašike kakao praha i 150g brašna. Nakon što sve lepo promešate dodati jednu izrendanu koricu limuna.
U modle za mafine najpre rešati crni fil, voce i na kraju beli.

Mafine peći na 180`C do 20 minuta.
Istopljenom Simka čokoladom za jelo i kuvanje preliti mafine koje po želji možete dodato ukrasiti čokoladnim mrvicama u različitim bojama.

Uživajte!

Vaša slatka navika!

Industrija hrane „Dunja“ | Milutina Milankovića 1c | 11070 Novi Beograd | Tel/fax: (+381 11) 31-32-490