Simka kolač malina

simka-blog-2-1
Priprema:
Jaja sa šećerom umutiti mikserom, a suve sastojke pomešati. Kada jaja dobiju lepu belinu i penušavost- dodati ulje, a nakon toga dodati jogurt. Zatim, ovoj smesi dodajte polovinu malina i polako promešajte. Smesi dodati suve sastojke i lagano izmešati. Na kraju dodajte ostalu polovinu malina.
Pleh (20x40cm) premazati puterom ili uljem i posuti brašnom. Nalijte smesu za koru pa pecite na 200 stepeni, tridesetak minuta.
Za vreme pečenja pavlaku zagrevajte na tihoj vatri pa u njoj otopite Simka čokoladu, tj spremite preliv.
Kada je kora pečena izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi pa prelijte mlakim mlekom. Na kraju, sipati preliv od pavlake i Simka čokolade.

crna cokolada za kuvanje copy
Uživajte u nedelji!

Vaša slatka navika!

Industrija hrane „Dunja“ | Milutina Milankovića 1c | 11070 Novi Beograd | Tel/fax: (+381 11) 31-32-490