Simka čokoladni namaz

Da li ste znali da ljuta papričica sprečava pojavu infarkta, a crna čokolada potpomaže bolji rad srca?
Simka
za vas izdvaja recept koji će vam postati omiljena poslastica!


Simkastična verzija poznatog čokoladnog namaza, bez masnoće i mnogo šećera uz pikantnu ljutu papričicu doneće vam ukus koji ćete obožavati.
papricica 4 copy
Potrebno je:
120g lešnika
120g smeđeg šećera
140g Simka crne čokolade sa papričicom
200ml sojinog mleka
20gr kakaa
simka-za-blog-copy
Priprema:
U manji blender sipajte smeđi šećer i miksujte par minuta dok se ne pretvori u prah, a zatim dodajte lešnike i nastavite miksovati dok lešnici ne puste svoje ulje i dobijete finu glatku smesu (kremu).
Dodajte par kockica crne Simka čokolade sa papričicom i nastavite sa miksovanjem. Simka čokoladu sa papričicom ne morate topiti- miksovanjem će se rastopiti i sjediniti sa smesom.
Postepeno dodajte po par kockica čokolade dok ne potrošite svu čokoladu.
Na kraju, dodajte kakao i postepeno dosipajte mleko i još kratko izmiksujte.
Dobijenu kremu istresite u veću staklenu činiju koju ćete staviti nad paru i kuvati 15 minuta uz povremeno mešanje.
Simka čokoladni namaz možete kombinovati sa koštunjavim voćem, keksom, ili koristiti kao preliv svog omiljenog kolača.

Uživajte!

Vaša slatka navika!

Industrija hrane „Dunja“ | Milutina Milankovića 1c | 11070 Novi Beograd | Tel/fax: (+381 11) 31-32-490